Polityka prywatności

Polityka prywatności portalu Natura Herbaty to zbiór standardów, które regulują gromadzenie i wykorzystanie Twoich danych osobowych przez naszą witrynę.

Dane, które o Tobie gromadzimy:

Dane zbierane podczas rejestracji

Niektóre funkcje naszego portalu wymagają posiadania konta u nas. Jedyne dane o które Cię wtedy poprosimy to twój email, który posłuży nam do skontaktowania się z Tobą, nazwa konta i hasło do niego.

Dane zbierane podczas korzystania z portalu

Dane, które o Tobie zbieramy zasilają naszą hurtownię danych dzięki której w wyniku złożonych algorytmów eksploracji danych potrafimy wywnioskować jaka herbata może Ci przypaść do gustu, a której powinieneś unikać.

Liczymy także, że będziesz komentował herbaty opisywane na naszej stronie – pomoże to innym użytkownikom w poszukiwaniach herbaty, która będzie im smakować.

Dane zbierane automatycznie
Nasz zespół stara się dopasowywać do swoich użytkowników, dlatego podczas twojej wizyty zbieramy dane dotyczące jej. Dane to typ przeglądarki, witryna z której do nas przybyłeś, twój system operacyjny, jak długo u nas przebywasz.

Dane te są gromadzone w zbiorowych zestawieniach, nie spersonalizowane i nie dostępne dla osób spoza ekipy portalu Natura Herbaty.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Nie musisz się martwić o to, że twoje dane zostaną udostępnione osobom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystywane wyłącznie do umożliwienia Tobie do zalogowania się do naszego systemu. Posiadanie konta na naszej witrynie umożliwia Ci korzystanie z paru dodatkowych funkcji portalu.

Dane zbierane podczas głosowania na daną herbatę będą wykorzystywane jedynie w celu ustalenia Twoich preferencji smakowych i wytypowania produktów, które mogą przypaść Ci do gustu.

Dane zbierane podczas wystawienia przez Ciebie komentarza na temat danego produktu lub artykułu mają na celu sprawdzenie czy nie wysyłasz spamu i podzielenie się Twoją opinią na dany temat. Pamiętaj, że choć bardzo cieszy nas Twoja aktywność na naszym portalu robisz to dobrowolnie i nikt nie zmusza Cię do wyrażania Twojej opinii.

Jak już wspomnieliśmy dane zbierane automatycznie mają nam umożliwić poprawienie jakości naszego portalu. Zbierane są w postaci zbiorowej, dlatego nie musisz się martwić, że ktoś dowie się skąd do nas przybyłeś, jakiego systemu i przeglądarki używasz. Dane te dostępne są tylko dla naszego zespołu.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

Pomimo że nie sądzimy, że będzie to potrzebne to w przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Na twoje pytania postaramy się odpowiedzieć możliwie jak najszybciej drogą mailową na maila, którego podałeś w czasie rejestracji lub podałeś w formularzu kontaktowym.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się na NaturaHerbaty.pl możesz przejść do zakładki Dane. W tym miejscu możesz zmienić nazwę konta, hasło dostępu do systemu i maila kontaktowego.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich i tworzone są ich kopie zapasowe zabezpieczające je przed utratą danych.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

W razie wątpliwości dotyczących powyższej polityki prywatności prosimy o kontakt poprzez formularz kontaktowy zamieszczony na naszej witrynie.

<< Czytaj jeszcze raz: Polityka prywatności

Opinie o artykule:

Możliwość wystawiania komentarzy przeznaczona jest jedynie dla zalogowanych użytkowników serwisu.
Zaloguj się lub załóż konto

Kondziocraft

zgadzam się z nim i cieszę się ,że jest taki krótki :D

Data: 2012-12-10

Zobacz także:

Dzbanki i zaparzacze do herbaty niewątpliwie cieszą oko swoim pięknem oraz różnorodnościom form. Właściwy dobór zaparzacza i imbryka podczas przygotowania napoju ma nie mniejszą wagę na aromat co właściwa temperatura i czas parzenia.
Herbata Assam znana na całym Świecie ze swojego intensywnego, cierpkiego smaku i głębokiego aromatu traci swój charakter. Przynajmniej tak twierdzą jej plantatorzy.
Co jakiś czas docierają do nas wieści od naukowców z Uniwersytetu Newcastle. Tym razem świat obiegła wiadomość o wpływie zielonej i czarnej herbaty na procesy starzenia się mózgu.
Herbata na prezent to z pewnością strzał w dziesiątkę! Zestaw dobrych herbat będzie okazją dla obdarowanej przez Ciebie osoby do spróbowania czegoś wyjątkowego, odrobiny luksusu.
Działanie pokrzywy kiedyś doceniano w medycynie ludowej wielu regionów Europy i Azji. Dziś traktowana jest jako chwast, niechciany gość ogródka. Nie docenia się jej obfitości w mikroelementy, witaminy, kwasy organiczne i związki aminowe.
Chcesz mieć piękny i zdrowy uśmiech? Pij więcej herbaty - radzą medycy z Uniwersytetu Stanowego Illinois.
Martini Code to orzeźwiający drink na bazie Martini Bianco i zielonej herbaty, który z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom Mojito.
Czy czerwona herbata to "dieta cud" dla każdego? Zdecydowanie nie, ponieważ nie ma jednego uniwersalnego sposobu na zrzucenie zbędnych kilogramów. Nie znaczy to jednak, że popularny pu erh czy oolong nie działają...
Twórca herbaty w torebkach nie mógł nawet przypuszczać, że po wieku z jego wynalazku będzie korzystał niemal każdy, kto delektuje się aromatem herbaty.
Chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o herbacie? Na co należy zwrócić uwagę podczas zakupu herbaty? I jak zadbać o to, żeby nie utraciła swojego aromatu?
Dobrze zaparzona zielona herbata potrafi postawić na nogi lepiej niż filiżanka porannej kawy.
Przepis na aromatyczną mrożoną herbatę, finezyjnie łączącą smaki kardamonu i wanilii. W połączeniu z niektórymi alkoholami tworzy orzeźwiającego drinka.
Czy czasem po wyczerpującej pracy nie masz czerwonych, wyblakłych i podkrążonych oczów? Okłady na oczy z herbaty pomogą Ci radzić sobie z tym problemem!
Skąd i od czego pochodzi nazwa naparu z liści herbacianego krzewu? Która forma jest poprawna „cherbata” czy „herbata”?
Zielona herbata i jej parzenie. Parzenie zielonej herbaty nie należy do najłatwiejszych, dlatego w tym artykule chcielibyśmy podzielić się naszym doświadczeniem na ten temat. Liczymy także, że i wy za pomocą komentarzy podzielicie się z nami swoimi doświadczeniami.