Powrót do: natraherbaty.pl >> Biała herbata, Herbata owocowa, Herbata na zdrowie >> Serce Tybetu


[powiększ zdjęcie]

Serce Tybetu

Serce Tybetu to nie tylko biała herbata o ciekawym owocowo-ziołowym aromacie. To również dawka witamin i minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.


Skład i aromat

Owocowy aromat papaji i jabłek współgra z ziołowym posmakiem liści pokrzyw i jeżyn, nie zagłuszając przy tym smaku białej herbaty. Skórki białej fasoli dodają delikatnego mącznego posmaku.

Właściwości

  • Podobnie do innych białych herbat napój działa orzeźwiająco i pobudzjąco
  • uspokaja i pomaga się zrelaksować
  • bogata w  przeciwutleniacze przeciwdziałające powstawaniu komórek rakowych
  • skórka fasoli zawiera witaminy z grupy B
  • usuwa toksyny z organizmu - ma działanie moczopędne
  • wzmaga wydzielanie przez żołądek soków trawiennych
  • pokrzywa jest źródłem makro i mikroelementów, a także witamin A, K, B2 i C

Autor: admin

Serce Tybetu parzenie:

Białą herbatę Serce Tybetu parzy się w wodzie o temperaturze około 80 stopni od 7 do 9 minut. Na filiżankę przypada łyżeczka z małą "kopką".

<< Czytaj jeszcze raz: Serce Tybetu

Serce Tybetu opinie:

Ocena smaku dostępna jest jedynie dla zalogowanych użytkowników serwisu.
Zaloguj się lub załóż konto

Możliwość wystawiania komentarzy przeznaczona jest jedynie dla zalogowanych użytkowników serwisu.

Zaloguj się lub załóż konto

Siem

Bardzo lubię tą herbatę za jej owocowy smak i odświeżający aromat białej herbaty. Autor artykułu zapomniał dodać, że liście jeżyn również bogate są w witaminy i mikroelementy.

Data: 2010-10-18

Zobacz także:

Jade Pillar jest naturalną, niearomatyzowaną herbatą chińską składającą się z aksamitnych liści młodych krzewów herbacianych.
Herbata Srebrna Truskawka należy do rodziny białych herbat zarezerwowanych na specjalne okazje. Poznaj sekrety jej parzenia i podawania
W białym pąku truskawki lychee ukryta jest różowa niespodzianka wspaniale współgrająca z aromatem białej herbaty.