Powrót do: natraherbaty.pl >> Zielona herbata >> Sencha Copacabana


[powiększ zdjęcie]

Sencha Copacabana

Sencha Copacabana jest jednym z niewielu naturalnych afrodyzjaków o subtelnym smaku i aromacie.

Mówi się, że kubek naparu z szuszu tej herbaty przywołuje ciepłe wspomnienia plaży Cocacabana położonej w Rio. Czy tak rzeczywiście jest? Nie wiem, ponieważ nigdy tam nie byłem. Faktem jest jednak to , że zarówno mnogość kolorów jak i smaków przywołują wspomnienia upalnego lata.

Skład i aromat:

Słodka, miodowa nuta charakterystyczna dla chińskiej senchy stanowi świetną bazę smakową dla suszonych kawałków papaji i granatów zawartych w mieszance. To one decydują o ostatecznym, bogatym bukiecie aromatycznym Copacabany. Całości dopełnia przybranie z płatków słonecznika, róży i nagietka. Sprawiają one, że szusz wygląda bardzo apetycznie.

Sencha Copacabana - właściwości:

Jasny, żółto-zielony napar pomaga się odprężyć i uspokoić. Orzeźwia w letnie dni, a w zimowe przywołuje wspomnienie ubiegłego lata.

Ciekawostką jest, że Sencha Copacabna w niektórych kręgach uważana jest za naturalny afrodyzjak. Napar posiada również wszystkie właściwości zielonej herbaty.

Autor: admin

Sencha Copacabana parzenie:

Sencha Copacabana wymaga wody o temperaturze 80-90ºC i czasu parzenia około pięciu minut. Ilość suszu zależy od uznania, nie mniej jednak zalecana ilość to łyżeczka na filiżankę.

<< Czytaj jeszcze raz: Sencha Copacabana

Sencha Copacabana opinie:

Ocena smaku dostępna jest jedynie dla zalogowanych użytkowników serwisu.
Zaloguj się lub załóż konto

Możliwość wystawiania komentarzy przeznaczona jest jedynie dla zalogowanych użytkowników serwisu.

Zaloguj się lub załóż konto

Zobacz także:

Cytrynowy John zrównał sobie rzesze fanów głównie przez swój intensywny zapach owoców kandyzowanych.
Rooibos pomarańczowo-eukaliptusowy to odświeżająca mieszanka współgrających ze sobą aromatów.
Earl Grey to jedna z bardziej znanych na świecie aromatyzowanych czarnych herbat. Jej cytrynowa wariacja: Earl Grey Lemon zachowała aromat i właściwości swojego pierwowzoru jednocześnie wzbogacając go o cytrusową nutę.