Powrót do: natraherbaty.pl >> Czarna herbata, Herbata owocowa >> Malinowo-Waniliowa

Malinowo-Waniliowa

Poznaj sekrety parzenia herbaty malinowo-waniliowej, jej skład i sposoby podawania herbatki malinowo-waniliowej.

Zmieszane z herbatą cejlońską suszone owoce maliny i posiekana wanilia dają bardzo przyjemny napar przypominający raczej ciepły sok niż herbatę.

Herbatę malinowo-waniliową można pić zarówno na ciepło jak i na zimno. Gorący napar sprawia, że nasze ciało i umysł się odprężają, a podany z lodem orzeźwia i pobudza.

Autor: Siem

Malinowo-Waniliowa parzenie:

Na filiżankę przypada około łyżeczka suszu herbatki waniliowo-malinowej. Należy zalać wrzątkiem i parzyć przez 3-5minut.

<< Czytaj jeszcze raz: Malinowo-Waniliowa

Malinowo-Waniliowa opinie:

Ocena smaku dostępna jest jedynie dla zalogowanych użytkowników serwisu.
Zaloguj się lub załóż konto

Możliwość wystawiania komentarzy przeznaczona jest jedynie dla zalogowanych użytkowników serwisu.

Zaloguj się lub załóż konto

Zobacz także:

Mroźny, zimowy wieczór... Czujesz się zziębnięty, przygnębiony, a może przeziębiony. Taki stan ducha najlepiej poprawi herbata z prądem czyli rozgrzewająca herbata z rumem.
Mieszankę Chopin stworzono z myślą o smakoszach herbaty Cejlońskiej, którzy mają ochotę na owocową odskocznię od codzienności.
Earl Grey to jedna z bardziej znanych na świecie aromatyzowanych czarnych herbat. Jej cytrynowa wariacja: Earl Grey Lemon zachowała aromat i właściwości swojego pierwowzoru jednocześnie wzbogacając go o cytrusową nutę.